Tuesday, October 6, 2015

Cuaca yang tidak sihat

Keadaan cuaca yang masih berjerebu sekarang ni memang mudah jeka lau nk kena sakit kan...Saya pun mata dah gatal-gatal. Tekak pun dah start gatal. Alhamdulillah semalam kompani saya cuti. Cuti berganti yer kawan-kawan...Entah bila la kena ganti tu. 

Sekolah pun masih bercuti gak. Lengang sikit la jalan kan. Memang pagi tadi masih nmpk lagi jerebu yang tebal. Menurut sumber berita yang saya dengar masa on the way pergi kerja pagi tadi IPU area kawasan rumah saya 138. Masih teruk lagi. 

Bila keadaan macam ni kena banyakkan minum air kosong. Anak-anak kecik lagi la kan....masalahnya Cik Auni tu memang susah sangat nak minum air kosong. Kalau kat rumah sendiri saya terpaksa tipu dia kata milo takde. Sebab saya jarang minum manis depan dia. Bila dia tak nmpk so dia ok la nak minum air kosong. Bila kat rumah wan dia memang susah la. Bekas air upin ipin dia memang sentiasa ada air. Tapi budak bijak tu sememangnya bijak. Dia tahu wan dia akan buat air manis so memang dia tak minum la air kosong tu. Tak tahu nak buat macam mana dah. Nasib la kat rumah nak jugak la minum. Tapi sikit je la. Harap hari cuti je duduk rumah. Kalau tak ermmm....

Setakat ni alhamdulillah kedua-dua anak saya masih sihat. Aktiviti luar memang kurang sangat. Nak keluar rumah pun rasa malas. Ada baiknya bila En suami bukan kaki jalan. Cuti panjang ni ok je duduk dalam rumah. Lagi best kan lepak-lepak kat rumah...

2 comments:

Vix alexa said...

Semoga sehat selalu :)

Watch movie HD

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)