Tuesday, June 3, 2014

Bestnya duduk kampung

Saya perasan Cik Auni kalau kat kampung elok jer dia tidur malam. Takde pun gelisah-gelisah. Dah dua malam ni pagi saya bangun pun elok jer dia tidur. Selalu tu kalau kat rumah MIL saya bangun g toilet pun dia boleh sedar.

Saya rasa faktor cuaca. Kat kampung kan cuaca malam sejuk jer. So Cik Auni pun lena la tidur. Pagi tadi dalam pukul 5.45 saya bangun buat susu, tukar pampers pastu elok jer dia tidur balik. Pukul 6 saya masuk dapur masak bubur dia. Sampai la saya siap nak pergi kerja. 

Sempat la saya kemas rumah sapu sikit-sikit. Dalam pukul 7 lebih tu baru Cik Auni bangun. Sedap sangat la tu tidur. Mulanya saya risau jugak kalau-kalau saya pergi kerja dia tak bangun lagi. Bukan apa...Cik Auni ni kalau dia bangun saya tak ada memang lama la dia melalak. Lagi-lagi orang yang tengok dia tu bukan mummy dia ermmm......susah nak cakap la. 

Tapi kalau dia bangun saya tak ada maksudnya saya kat luar bilik ke kat dapur ke bila nampak saya masuk jer ok la. Manja sangat dia ni. 

Tapi memang ada beza la. Sebab rumah teres kan tak ada ruang udara. Rumah kampung banyak sangat ruang yang terbuka. So awal pagi memang sejuk la. Dapat pulak hari cuti hujan di awal pagi memang heaven la...Seminggu ni biar la Cik Auni tidur puas-puas....

No comments: