Tuesday, September 29, 2015

Dilema hantar anak ke pengasuh

Anak dah 8 bulan baru sibuk nak cari pengasuh. Actually dah ada pun pengasuh tu. Kawan 1 office yangdah  berhenti kerja. Dia pun ada anak kecil berumur setahun lebih. Boleh uruskan ebm. Dah kenal lama.

Mulanya terfikir nak cari area rumah je. Senang nak hantar. Dah dapat gak tapi En suami macam tak berkenan sebab anak makcik tu ada masalah ruma tangga. Cucu dia selalu datang rumah makcik tu. Saya pun tak nak la.

Sebelum ni MIL yang jaga. Lately ni tak berapa nak sihat. Kesian plak tengok terkejar-kejar nak buat kerja. Dengan Cik Auni lagi. So decide nak hantar je Teruna Arfan ke pengasuh. Cik Auni masih stay dengan MIL.

Tapi.......bila En suami suarakan hajat kami ditolak mentah-mentah oleh MIL. Acaner tu...Memang la ok MIL nak jaga. Tapi dia makin berumur, risau jugak la. Kadang-kadang bila Cik Auni buat hal dengan Teruna Arfan lagi mau naik pulak tekanan darah tinggi dia.

Betul jugak kata MIL, Teruna Arfan dah besar, dah kenal orang. Takut dia tak nak plak. Berbelah bagi jugak ni. Ni dah nak hujung tahun. Cuti sekolah kakak-kakak ipar mesti nak bawak MIL berjalan-jalan. Kalau kat pengasuh ok la jugak dah tak payah nak fikir sapa yang nak jaga Teruna Arfan. Memang la saya boleh cuti tapi kalau seminggu rumah kakak tu...seminggu rumah kakak ni tak kan sepanjang cuti sekolah tu saya nak ambik cuti. Saya bukan la cikgu.

Pening makcik pening.....

1 comment:

Vix alexa said...

Untuk anak apapun harus di lakukan :)

Download film online